Жданов: у Пхьончхані-2018 найбільше сподіваємося на біатлон

Жданов: у Пхьончхані-2018 найбільше сподіваємося на біатлон

Укрінформ
Основні медальні надії українців на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх, які пройдуть з 9 по 25 лютого 2018 року у Пхьончхані (Республіка Корея), покладаються на біатлон.

Про це у вівторок заявив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час засідання оргкомітету з підготовки та участі спортсменів України у зимових Олімпійських та Паралімпійських іграх 2018 року, передають кореспонденти Укрінформу.

"Головні медальні надії збірної України на зимовій Олімпіаді у Пхьончхані покладаютьсяна біатлонну збірну, а також на фрійстайліста Олександра Абраменка - в акробатиці. В інших видах потрапляння у топ-10 буде вважатися задовільним результатом", - зазначив міністр.

За його словами, до складу кандидатів в олімпійську збірну України нині входять 57 спортсменів.

"Усі кандидати на здобуття ліцензій здійснюють підготовку за окремою програмою з відповідним фінансуванням. На даний момент в активі української збірної вже 15 олімпійських ліцензій - 11 у біатлоні (5 - чоловіки, 4 - жінки) і 4 - у фігурному катанні (танці на льоду, одиночне катання у чоловіків і жінок). За найбільш оптимістичними прогнозами на Ігри-2018 поїдуть близько 40 вітчизняних спортсменів", - сказав Жданов.

Читайте також: Кириленко розповів про плани України на зимову Олімпіаду

Водночас, він поінформував, що на ХІІ зимових Паралімпійських іграх-2018, які пройдуть у Пхьончхані з 9 по 18 березня, українські спортсмени виступатимуть у трьох видах спорту - лижних гонках, біатлоні та гірськолижному спорті.

"Суттєвим внеском українського уряду у створення гідних та соціально справедливих умов паралімпійців стало значне збільшення призових винагород за медалі. Переможці Паралімпіади отримають 125 тисяч доларів США, срібні медалісти - 80 тисяч доларів, бронзові - 55 тисяч доларів. На відміну від Паралімпіади-2016 в Ріо призові підвищуються у три рази", - наголосив Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-