Президент НОК Канади Сміт закликала відсторонити Росію від Олімпіади-2018

Президент НОК Канади Сміт закликала відсторонити Росію від Олімпіади-2018

Укрінформ
Президент Національного олімпійського комітету (НОК) Канади Тріша Сміт закликала керівників Міжнародного олімпійського комітету (МОК) тимчасово усунути збірну Росії від участі в Олімпійських іграх-2018 в Південній Кореї.

З такою заявою Сміт виступила на засіданні НОК Канади у Ванкувері після того, як президент Росії Володимир Путін звинуватив США в тиску на МОК з метою недопуску Росії до Олімпіади.

"Ми вітаємо роботу двох комісій на чолі з Самуелем Шмідом і Денисом Освальдом, однак ця робота ґрунтовна і вимагає часу. Якщо висновки комісій не можуть бути зроблені негайно, ми просимо вжити заходів, які включають тимчасове відсторонення Росії, для того, щоб забезпечити чистоту зимових Олімпійських ігор, до яких залишилося 112 днів", - цитує Сміт tribuna.com

На думку Сміт, яка є членом МОК і спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні, таке рішення допомогло б забезпечити чистоту майбутніх Ігор-2018.

Читайте також: У Стародавній Олімпії запалено Олімпійський вогонь зимових Ігор-2018

Нагадаємо, що комісії МОК під керівництвом Шміда і Освальда зараз перевіряють висновки канадського юриста Річарда Макларена про можливе існування державної допінгової системи в Росії і причетності до неї російських олімпійців.

Фото: twitter.com/TeamCanadaPR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-