Порошенко подякував

Порошенко подякував "нескореним" за фантастичний результат

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко особисто привітав національну збірну України на “Іграх нескорених” (Invictus Games) та подякував за "фантастичний" результат. 

Трансляція зустрічі відбувалася на сторінці глави держави у Facebook

“Радий особисто привітати команду Invictus Games: Team Ukraine та подякувати за фантастичний результат. Вперше наша національна збірна взяла участь у цих міжнародних змаганнях і серед 17 команд посіла друге місце після команди господарів”, - заявив Президент.

Глава держави наголосив, що цей результат – “відповідь російському агресору”. “Українських солдат зламати неможливо. Ви переконали увесь світ, що українські військові – сильні духом, цілеспрямовані, відважні, професійні. Ви – гордість нації!” - звернувся Порошенко до "нескорених".

Читайте також: "Нескорені" повернулися з Торонто

Також відбувається церемонія нагородження державними нагородами членів національної збірної.

Як повідомлялося, в аеропорту "Бориспіль" у вівторок урочисто зустріли українських героїв, які з 24 по 30 вересня у Торонто (Канада) взяли участь у ІІІ Іграх нескорених (Іnvictus Games). Збірна України привезла з Торонто 14 нагород - 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзові медалі.

15 представників нашої країни змагалися у 6 дисциплінах - пауерліфтингу, плаванні, легкій атлетиці, веслуванні на тренажері, стрільбі з лука та велоспорті на шосе.

До української команди увійшли ветерани та чинні військовослужбовці Збройних сил, Національної поліції, Національної гвардії, прикордонної служби та добровольчих батальйонів. Склад команди було визначено на загальнонаціональному відборі, у якому взяли участь 107 кандидатів з усіх куточків України, яких було обрано за підсумками попереднього відбору та спортивних тестувань у Львові, Києві та Одесі.

Мультимедалістом у складі української збірної став військовослужбовець Збройних сил України Павло Будаєвський. Змагаючись у плаванні, він додав у скарбничку збірної України одразу чотири золоті медалі. Будаєвський виявився найшвидшим у кожному із запливів, у яких брав участь: 50 та 100 метрів вільним стилем, а також 50 метрів на спині і 50 метрів брасом.

Золоту медаль виборов 22-річний Роман Панченко - боєць 25-ї повітряно-десантної бригади Збройних сил України. Він був тяжко поранений у бою під Красним Лиманом - пробиті печінка, селезінка, ушкоджений хребет. Переніс низку складних операцій, після яких лишився прикутим до інвалідного візка. У складі національної збірної Панченко брав участь у змаганнях із стрільби з лука і виграв "золото".

Офіцер Окремого полку Президента України 28-річний капітан Василь Пашкевич виборов золоту медаль у пауерліфтингу - у середній вазі він здійснив три успішні підходи по 160 кг, 171 кг та 175 кг. Пашкевич у липні 2014-го під Савур-Могилою зазнав численних вогнепальних та осколкових поранень у живіт та голову. Участь в Іграх нескорених - це спосіб повернутися у спорт, яким він професійно займався до війни.

Під час змагання з веслування на тренажерах золоту медаль завоював капітан команди, офіцер поліції Олександр Писаренко.

А історичне перше "золото" здобув для України 29-річний Олег Зімніков, військовослужбовець Збройних сил України, сержант 92-ї окремої механізованої бригади. Він першим подолав дистанцію 1500 метрів під час змагань з бігу.

Ігри нескорених є аналогом Паралімпійських ігор для військовослужбовців, які отримали поранення чи захворювання під час або внаслідок виконання службового обов'язку.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-