Мінінформ звернувся до іспанських колег через інцидент із футболістом Зозулею

Мінінформ звернувся до іспанських колег через інцидент із футболістом Зозулею

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України звернулося до Державного секретаріату інформаційного суспільства та цифрового порядку денного, який є відповідним органом у Королівстві Іспанія, щодо ситуації, яка склалася довкола українського футбольного гравця Романа Зозулі.

Про це інформує прес-служба МІП.

"У зверненні МІП пояснює, що тризуб є державним символом України та несе суто патріотичний зміст; будь-яке інше тлумачення цього символу є нехтуванням і неповагою до державної символіки. Нам дуже прикро, що саме неправильне тлумачення зі сторони іспанських футбольних фанатів стало підставою для конфлікту та мови ненависті у бік українця, який висловлює любов до своєї країни", - йдеться в повідомленні.

МІП просить іспанський Держсекретаріат інформсуспільства сприяти розповсюдженню достовірної інформації з роз'ясненням української сторони.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив: "Такі інформаційні ризики не можна залишати непоміченими. Наше завдання в цій ситуації - пояснити, що Роман Зозуля є насправді патріотом, який підтримує свою армію, свою державу. Вкрай прикрим є те, що футбольний простір став майданчиком для ворожнечі в той час, коли спорт є універсальною мовою примирення".

Як повідомлялося, посол України в Королівстві Іспанія Анатолій Щерба вже провів зустріч із керівництвом іспанської Ла Ліги, де й отримав запевнення щодо гарантій права на працю, яке є базовим правом кожної людини. Звернення МІП буде опубліковано на іспаномовній версії сайту Укрінформу.

Роман Зозуля 31 січня перейшов із клубу "Бетіс" до іспанського "Райо Вальєкано" на правах оренди, але змушений був через день повернутися. Фанати "Райо" (ультралівого спрямування) звинуватили його в нацизмі. Приводом стала футболка з тризубом, в якій гравець прилетів до Іспанії ще минулого літа. Ультрас агресивно вимагали, аби клуб не підписував гравця. Зозулю підтримали іспанська ліга, "Бетіс", ФФУ. "Райо Вальєкано" запропонував йому повернутися і гарантував безпеку, але українець відмовився через постійні акції протесту і погрози з боку фанатів "Райо".

Фото: FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-