МЗС вважає ситуацію з Зозулею

МЗС вважає ситуацію з Зозулею "дуже свідомою провокацією"

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не виключає повторення провокацій, подібних до випадку із українським футболістом Романом Зозулею, якого іспанські фанати звинуватили у нібито підтримці нацистів.

Про це глава МЗС заявив на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такі провокації... будуть і далі - ми це добре розуміємо - з боку Росії. Будемо намагатися не допускати їх. А Роману будемо допомагати, причому не тільки політично, а й емоційно», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що в МЗС вважають ситуацію із Зозулею «дуже свідомою провокацією, коли декілька ультрас лівого спрямування абсолютно цинічно використали загалом футбольну громадськість Іспанії».

За словами Клімкіна, українські дипломати намагаються обговорити проблеми футболіста не лише з іспанськими політиками, а й з керівництвом футбольних клубів і фанів.

Як відомо, Зозуля 31 січня перейшов із клубу «Бетіс» до іспанського «Райо Вальєкано» на правах оренди, але змушений був через день повернутися. Фанати «Райо» (ультралівого спрямування) звинуватили його в нацизмі. Приводом стала футболка з тризубом, в якій гравець прилетів до Іспанії ще минулого літа. Ультрас агресивно вимагали, аби клуб не підписував гравця. Зозулю підтримали іспанська ліга, «Бетіс», ФФУ. «Райо Вальєкано» запропонував йому повернутися і гарантував безпеку, але українець відмовився через постійні акції протесту і погрози з боку фанатів «Райо».

 Фото: FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-