Глава МОК анонсував нові санкції проти Росії

Глава МОК анонсував нові санкції проти Росії

Укрінформ
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах у своєму новорічному зверненні в п'ятницю, 30 грудня, анонсував нові санкції щодо Росії.

Як передає DW, він розповів про заходи, які будуть вжиті за результатами доповіді Макларена про допінг в РФ. Саму доповідь президент МОК назвав шокуючою.

За його словами, відповідь МОК підготують дві спеціально створені комісії, які нададуть право висловитися всім сторонам. "Після цього МОК вживе відповідні заходи і введе санкції", - пообіцяв Бах.

Він також заявив, що робота Макларена буде продовжена і розширена, оскільки спочатку у фахівця не було повноважень на перевірку всіх проб російських спортсменів. За словами президента МОК, тепер будуть перевірені ще раз всі 254 проби російських спортсменів, взяті на Олімпіаді в Сочі 2014 року, а також всі проби російських атлетів, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Згідно з другою частиною доповіді Макларена про допінг у Росії, представленою 9 грудня 2016 року, більше тисячі російських спортсменів у 30 видах спорту були причетні до маніпуляцій з позитивними допінг-пробами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-