У США закликають виключити Росію з МОК – за «держсистему допінгу»

У США закликають виключити Росію з МОК – за «держсистему допінгу»

Укрінформ
Глава Антидопінгового агентства США (USADA) Тревіс Тайгарт закликав Міжнародний олімпійський комітет (МОК) тимчасово виключити Олімпійський комітет Росії (ОКР) зі свого складу.

Про це повідомляє прес-служба USADA, передає kasparov.ru.

На думку Тайгарта, Росію треба виключити за "створення державної системи застосування допінгу".

Глава агентства вказав на другу частину доповіді голови незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена, в якій було показано, що олімпійський рух став корумпованим.

Російська сторона повинна "визнати істинність цієї доповіді та встановлених доказів", тому Росію не можна включати назад в МОК доти, доки влада країни не реформує свою антидопінгову систему, вважає глава USADA.

Нагадаємо, 10 грудня була представлена друга частина звіту Річарда Макларена, яка розкрила нові факти застосування заборонених препаратів. У доповіді йдеться про те, що "система заохочення допінгу" існує в Росії під контролем держави вже декальіка років. Відповідно до інформації доповіді, в цій програмі були задіяні близько тисячі російських спортсменів.

Зазначимо, раніше глава Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликав довічно відсторонити від участі в Олімпіаді спортсменів і чиновників з Росії, якщо буде доведена їхня причетність до державної допінгової системі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-