Україна долучилася до глобальної співпраці з безпечного розвитку штучного інтелекту

Україна долучилася до глобальної співпраці з безпечного розвитку штучного інтелекту

Укрінформ
У Сеулі (Південна Корея) відбувся другий глобальний саміт із безпечного розвитку технологій штучного інтелекту (ШІ), в якому взяла участь і Україна.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що розвиток ШІ має значний потенціал для української економіки та суспільства. Технологія може допомогти покращити ефективність роботи в різних галузях, а також сприяти появі нових продуктів та послуг.

Водночас важливо, щоб використання ШІ було етичним та відповідальним - на благо людей, а не завдаючи шкоди.

Учасники саміту погодили міністерську заяву, до якої долучилася Україна. Загалом, 27 країн та представники ЄС приєдналися до заяви, яка зосереджена на трьох цілях: безпеці, інноваціях та інклюзивності ШІ.

Читайте також: МОН і Мінцифри розробили проєкт рекомендацій з використання штучного інтелекту в школах

«Участь України в AI Seoul Summit та підписання міністерської заяви - це чіткий сигнал нашого прагнення до відповідального та етичного розвитку ШІ. Ми вже активно працюємо над упровадженням ШІ в різних сферах, підвищуючи розвиток української економіки та покращуючи життя наших громадян», - зазначив заступник міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, який представляв Україну на саміті.

Як повідомлялось, у жовтні 2023 року Міністерство цифрової трансформації України представило дорожню карту регулювання штучного інтелекту (ШІ) як перший сигнал щодо необхідності готуватися до впровадження повноцінних регулятивних механізмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-