Укрінформ запустив англомовну сторінку з фактчекінговим контентом у Substack

Укрінформ запустив англомовну сторінку з фактчекінговим контентом у Substack

Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" розширює свої можливості з протидії дезінформації, створивши англомовну сторінку з оригінальним фактчекінговим контентом на платформі Substack.

Її мета – спростування фейків та антиукраїнських наративів, які поширює Російська Федерація на українську і західну аудиторію. Нова сторінка буде цінним ресурсом для читачів за кордоном та усіх, хто шукає правду про російсько-українську війну.

Усі матеріали готує команда фактчекерів закордонної редакції Укрінформу. Оригінальний контент грунтується на перевірці фактів щодо актуальних подій, спростуванні дезінформаційних кампаній та проросійських наративів.

Фактчекери активно моніторять інформаційний простір інших країн, знаходять фейки, які стосуються України, виявляють іншомовні медіа, які використовує кремлівська інформаційна мережа. Зокрема, серед джерел дезінформації за кордоном: RT, Sputnik, дезінформаційна мережа “Pravda”, Ruptly, телеканал патріотично-пропагандистського спрямування “Звезда” та інші.

Також чималий потік дезінформації за кордоном йде саме через Telegram-канали, акаунти в соцмережах X та Facebook. Наративи, які активно намагається поширювати Кремль через ці ресурси, наприклад, “Україна – нацистська держава”, “західні країни відмовляються підтримувати Україну”, “конфлікт між центральними органами влади та армією”, “українці не хочуть служити у ЗСУ” тощо. Їх спростовують фактчекери за допомогою даних з відкритих джерел інформації.

Читайте також: Укрінформ оновлює свої розсилки

На платформі Substack долучаються до протидії ворожій пропаганді і читачі Укрінформу. Вони надсилають посилання на фейкові публікації у західній пресі на пошту агенції.

Фактчекінгова команда Укрінформу завжди відкрита до пропозицій. Читачі можуть надіслати контент, який пов’язаний з російською дезінформацією і, на їх думку, потребує перевірки (фото, відео, статті, публікації в соціальних мережах) на електронні адреси: badrak@ukrinform.com, olenin@ukrinform.com.

Разом ми можемо протидіяти російській дезінформації та поширювати правду про Україну.

Підписатися на сторінку Укрінформ у Substack можна за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-