В Україні сьогодні відзначають День екстреної медичної допомоги

В Україні сьогодні відзначають День екстреної медичної допомоги

Укрінформ
Сьогодні - День екстреної медичної допомоги. Його мета – привернути увагу до розвитку служби, яка щодня рятує життя та здоров’я людей в екстрених ситуаціях.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

"Нині навантаження на екстрену медицину зросло у всіх регіонах нашої країни. Від початку війни у лікарів ЕМД побільшало роботи не лише через бойові дії та збільшення вимушених переселенців, й через депресивні стани пацієнтів. Дякуємо всім працівників екстреної медичної допомоги, які в час повномасштабної російської агресії, в нинішніх надзвичайних умовах працюють у посиленому режимі та ризикують власними життями заради порятунку кожного пацієнта. Вони для всіх нас Герої, адже щодня боронять свій фронт, щоб зберегти найцінніше – людські життя. Дякуємо їм за роботу, за готовність приходити на допомогу, за відданість професії", - йдеться у повідомленні.

В НСЗУ нагадали, що екстрена медична допомога входить до Програми медичних гарантій, є безоплатною та надається пацієнтам у невідкладному стані без направлення і без декларації.

Читайте також: Е-рецепт на препарати з програми «Доступні ліки» діє 30 днів: роз’яснення НСЗУ

За даними Нацслужби, у 2024 році 25 регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уклали договори з НСЗУ на пакет послуг “Екстрена медична допомога” на загальну суму 10,50 млрд грн. Станом на 23.05.2024 Національна служба здоров'я України оплатила за ці послуги 4,374 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2024 року в Україні почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік. У поточному році Програма медгарантій включає 44 пакети медичних послуг. На її реалізацію заплановано 158,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-