Е-рецепт на препарати з програми «Доступні ліки» діє 30 днів: роз’яснення НСЗУ

Е-рецепт на препарати з програми «Доступні ліки» діє 30 днів: роз’яснення НСЗУ

Укрінформ
Електронний рецепт на препарати за програмою «Доступні ліки» діє 30 днів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

«Іноді лікарського засобу, який пацієнтам потрібно отримати за електронним рецептом, може не бути в аптеці. У таких випадках пацієнтам зазвичай пропонують замовити в аптеці необхідний препарат. Нагадуємо, термін дії електронного рецепту тепер становить: 10 календарних днів - на наркотичні лікарські засоби; 30 календарних днів - на ліки за програмою реімбурсації «Доступні ліки»; 90 календарних днів - на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт», - йдеться у повідомленні.

Як додали в НСЗУ, відлік іде з дати створення такого е-рецепту, тобто коли лікар поставив електронний підпис.

Читайте також: Програма медгарантій: торік допомогу отримали 22 мільйони українців

Там також повідомили, що знайти аптеку з договором із НСЗУ можна через контакт-центр НСЗУ за номером 16-77 (оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір та відпускає ліки за необхідним напрямом); на дашборді на сайті НСЗУ; також інформацію про найближчу аптеку можна отримати через чатбот «Спитай Гриця».

Як повідомляв Укрінформ, отримати в аптеках ліки чи медичні вироби за програмою реімбурсації за електронним рецептом можуть, у разі необхідності, родичі пацієнта.

У 2024 році на реімбурсацію лікарських засобів в межах Програми медичних гарантій виділено 5,2 млрд грн. Отримати лікарські засоби за Е-рецептом за програмою реімбурсації можна у 14 452 місцях відпуску ліків.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-