Олена Зеленська нагадала правила взаємодії з людьми, які користуються кріслом колісним

Олена Зеленська нагадала правила взаємодії з людьми, які користуються кріслом колісним

Укрінформ
Головне правило взаємодії з будь-якою людиною – не втручатися у її простір без дозволу, зокрема це стосується і людей, які користуються кріслом колісним.

Темі коректної взаємодії з різними людьми, щоб не образити їхньої гідності, присвячений окремий розділ «Довідника безбар’єрності», повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

Вона нагадала про те, що якщо ви бачите, як людина на кріслі колісному намагається піднятися пандусом, не варто відразу хапатися за крісло і штовхати його вперед.

«Можете зіткнутися з різною реакцією на свої дії, навіть з агресією – якщо допомога непрохана. Головне правило взаємодії з будь-якою людиною – не втручатись у її простір без дозволу. Тож перш ніж допомогти, запитайте, чи є в цьому потреба. Якщо відповідь ствердна, уточніть, як саме ви можете допомогти. Вас обов’язково скерують і скажуть, що і як треба робити», – процитувала перша леді «Довідник безбар’єрності».

Як повідомляв Укрінформ, 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті міністрів.

Читайте також: Зеленська запросила Швейцарію та Італію долучитись до медичного партнерства

На основі запропонованого дружиною Президента бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту «Бізнес без бар’єрів»; із громадськими організаціями було розроблено електронний «Довідник безбар’єрності» – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-