Зеленська запросила Швейцарію та Італію долучитись до медичного партнерства

Зеленська запросила Швейцарію та Італію долучитись до медичного партнерства

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська у Києві взяла участь у Конференції з міжнародного медичного партнерства.

Про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Під час Конференції Зеленська подякувала всім країнам і клінікам, які долучилися до медичного партнерства, а також запросила до співпраці Швейцарію та Італію.

“Впевнена, що Україна може запропонувати світові свій унікальний досвід. Хоча сподіваємося, що нікому у світі більше не доведеться лікувати рани від вибухів та куль. Адже Україна робить усе, щоб війна не пішла далі”, - заявила дружина Президента.

Читайте також: Американські і канадські хірурги прооперували 32 українців із травмами обличчя

Перша леді також зазначила, що “зокрема, на Німеччину припадає 18 партнерств, на Франціїю – дев’ять партнерств з українськими закладами".

Вона поінформувала, що "на Конференції додалося дев’ять нових угод між закладами: Франції та Дніпропетровською обласною клінічною лікарнею ім. І. І. Мечникова і Національною дитячою спеціалізованою лікарнею “Охматдит”; Польщі та Першим медичним об’єднанням Львова, Дитячою лікарнею Святого Миколая; Великої Британії та Львівською обласною клінічною лікарнею; Німеччини та Національним медичним університетом ім. Богомольця, Харківським Інститутом неврології, психіатрії та наркології, Львівським медичним університетом ім. Данила Галицького, Закарпатським обласним клінічним центром нейрохірургії та неврології, Тернопільською обласною клінічною психоневрологічною лікарнею”, - зазначила перша леді.

Читайте також: У Києві підписали чотири меморандуми про міжнародне медичне партнерство

Також Зеленська подякувала Міністерству охорони здоров'я України і міністрові Віктору Ляшку за те, що розвивають партнерство.

“За дев’ять місяців підписано 34 угоди та 10 попередніх домовленостей”, - підкреслила дружина Президента.

Зеленська нагадала історію захисника-маріупольця, одного із найскладніших пацієнтів, який потрапив до львівських медиків.

“Унаслідок поранення він фактично втратив обличчя, а також можливість їсти, відкривати рота, говорити, навіть нормально дихати. Ще гірше – через це замкнувся. Відмовився від спілкування навіть із близькими. Але після 12-годинної операції хірургам вдалося відновити чоловікові можливість дихати, відкривати рота, говорити. Та, головне, їм вдалося повернути йому цікавість до життя і віру в нього. Зробили це медики центру Superhumans у співпраці з паризьким госпіталем Пітьє-Сальпетрієр”, - зазначила перша леді.

Конференція з медичного партнерства в Києві 22 травня 2024 року / Фото: Facebook Олени Зеленської

Вона наголосила, що “цієї історії порятунку, як і багатьох інших, не було б, якби не міжнародне медичне партнерство”.

За інформацією пресслужби Офісу Президента, побратимами українських лікарень уже стали медзаклади Німеччини, Франції, Литви, Латвії, Ізраїлю, Швеції, Північної Македонії, Австрії, Данії, Естонії, Іспанії, Канади, Нідерландів, Польщі, Румунії, Туреччини, Молдови.

З українського боку до партнерства долучилися лікарні з Київської, Дніпропетровської, Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Одеської, Миколаївської, Вінницької, Чернігівської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Лише протягом квітня цього року понад 180 медиків узяли участь у наукових заходах за кордоном. Українські лікарі також пройшли навчання, зокрема у Нідерландах, Німеччині, Польщі, Франції, Латвії, Іспанії.

Відео: Telegram Олени Зеленської

Участь у конференції також взяли: міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники програми німецько-українського партнерства у сфері охорони здоров’я GIZ, Всесвітньої організації охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я Литви та Естонії, а також керівники українських і закордонних лікарень.

Як повідомляв Укрінформ, у травні у Києві під час другого Міжнародного саміту міст і регіонів було підписано чотири меморандуми про міжнародне медичне партнерство.

Ініціатива міжнародного медичного партнерства була започаткована під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня 2023 року. Вона передбачає безпосередню співпрацю між українськими клініками та закордонними медзакладами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-