Українська молодь цьогоріч отримає книжкові сертифікати - МКІП

Українська молодь цьогоріч отримає книжкові сертифікати - МКІП

Укрінформ
Громадяни України, які досягли 18-річного віку, зможуть отримати державну допомогу на придбання книжкових видань державною мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністра культури та інформаційної політики України.

«Сьогодні, 22 травня, Верховна Рада України в цілому ухвалила законопроєкт № 11251 «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг», - ідеться в повідомленні.

Як зауважили у міністерстві, законопроєкт передбачає надання громадянам України, які досягли 18-річного віку, державної допомоги на придбання книг, реалізація якої має розпочатися вже з 1 липня 2024 року.

Читайте також: Передані Нідерландами археологічні артефакти зберігатимуться у музеї історії України - МКІП

Також він уточнює перелік документів для надання книгарням державних субсидій, що компенсуватимуть їм орендну плату за приміщення.

Державну допомогу молоді люди зможуть використати для придбання книжкових видань державною мовою у паперовій та/або електронній формі, зокрема й аудіофайлів та видань для людей з порушеннями зору.

Для цього українці, що досягли у 2024 році 18 років, мають скористатися Єдиним державним вебпорталом електронних послуг «Портал Дія» або мобільним додатком «Дія».

«Державна допомога на книжкові сертифікати для українців має сприяти зростанню українського книжкового ринку. Це також популяризуватиме читання й просувати16 ptме українську книгу, зокрема серед молоді», – зауважив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Так, спільними діями команд МКІП, Міністерства цифрової трансформації та Українського інституту книги вже підготовлений порядок реалізації програми надання громадянам України державної допомоги на придбання книг. Одразу після набрання чинності законом МКІП направить цей порядок на узгодження до інших центральних органів державної влади.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні щодня читають друковані й електронні книги або прослуховують аудіокниги 16% громадян віком від 16 років, що вдвічі більше, ніж у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-