Передані Нідерландами археологічні артефакти зберігатимуться у музеї історії України - МКІП

Передані Нідерландами археологічні артефакти зберігатимуться у музеї історії України - МКІП

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України передало вісім цінних повернутих предметів археології до Національного музею історії України на тимчасове зберігання.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«МКІП висловлює вдячність митним органам Нідерландів, Інспекції з інформації та спадщини Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів за прийняте рішення про повернення в Україну наших культурних цінностей. Вдячні також МЗС і Посольству України в Нідерландах за супровід справи та транспортування предметів в Україну, Офісу Генерального прокурора за вчасне вжиття заходів реагування та Національному музею історії України за фаховий експертний супровід справи», – сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Зазначається, що артефакти передані до Національного музею історії України на тимчасове зберігання до прийняття рішення МКІП про передачу їх на постійне зберігання.

Читайте також: Музей історії у червні відкриє виставку 274 артефактів, затриманих на кордоні Естонії з РФ

Як повідомлялося, у Гаазі в будівлі посольства України в Нідерландах 20 березня відбулася церемонія передачі восьми цінних археологічних артефактів, які були незаконно вивезені з території України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-