У Польщі завершила роботу п'ята місія канадсько-української хірургічної програми

У Польщі завершила роботу п'ята місія канадсько-української хірургічної програми

Фото
Укрінформ
У польському місті Челядзь завершила роботу п'ята місія за Канадсько-українською програмою хірургічної допомоги (CUSAP).

У її межах поранених на війні українців безкоштовно оперували провідні канадські лікарі. Про це повідомили у Канадсько-українській фундації, яка є одним із ініціаторів проєкту, передає кореспондент Укрінформу.

«Команда з 64 канадських волонтерів (лише 18% з них українського походження) провела 62 консультації та за 8 операційних днів прооперувала 37 пацієнтів з важкими травмами, отриманими під час війни Росії проти України», - заявили в організації.

У Польщі завершила роботу канадсько-українська хірургічна місія / Фото: Канадсько-українська фундація

Зазначається, що мультидисциплінарна команда у складі хірургів, анестезіологів, реаніматологів, медсестер, адміністративного персоналу та фахівців інших спеціальностей, включаючи психолога та ерготерапевта, провела надскладні операції (черепно-лицьові, ортопедичні та реконструктивні на руках і периферичних нервах) пацієнтам, які не змогли б отримати належну допомогу в Україні.

«У міру того, як Росія продовжує війну проти України, кількість жертв і потреба в постійній хірургічній допомозі продовжує зростати. Нам потрібно буде адаптуватися, щоб задовольнити ці потреби. Ми продовжимо модифікувати та адаптувати наші програми, щоб надати максимальну підтримку Україні, тим, хто постраждав від російської війни, і тим, хто намагається вилікувати ці травми», - сказав головний хірург CUSAP Олег Антонишин.

Читайте також: Львівські лікарі провели на Одещині трансплантацію серця захиснику

Як повідомлялося, Канадсько-українська програма хірургічної допомоги - це ініціатива гуманітарної хірургічної допомоги, започаткована Канадсько-українською фундацією спільно з Медичним науковим центром Саннібрук після Революції Гідності у 2014 році. Вона надає допомогу пацієнтам, які постраждали внаслідок війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-