До каталогу харчування ЗСУ додали близько 30 позицій - ДОТ

До каталогу харчування ЗСУ додали близько 30 позицій - ДОТ

Інфографіка
Укрінформ
До каталогу харчування ЗСУ додали ще близько 30 позицій, наразі їх загалом налічується 360.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Державного оператора тилу.

«З червня цього року Збройні сили України будуть харчуватися за оновленим Каталогом. Тепер він складається з 360 позицій. Зміни до нього були спільно напрацьовані Міністерством оборони України та Державним оператором тилу», - йдеться в повідомленні.

Зокрема каталог поповнився близько 30 новими позиціями. Серед них - паприка, духмяний перець, суміш спецій та коріандр, які поліпшать смак страв. Раніше у каталозі була передбачена лише сіль, лавровий лист та мелений перець. Крім того, додалися лаваш та цільнозерновий хліб замість хліба тривалого зберігання, який майже ніколи не замовляли, харчові концентрати перших та других страв, на відміну від видалених позицій круп швидкого приготування.

В пресслужбі відзначили, що частина позицій у каталозі були перейменовані, щоб адаптувати їх назви до реалій ринку та підвищити вимоги до якості. Наприклад, було перейменовано печиво “Марія”, адже це торгова назва окремої продукції.

Читайте також: Міноборони затвердило зміни до Каталогу харчування ЗСУ

Водночас із Каталогу були прибрані деякі позиції, які майже не замовлялись військовими частинами або суттєво збільшувати вартість комплекту. Крім того, “екзотичні” позиції могли зменшувати кількість постачальників, які могли брати участь у торгах.

Як повідомляв Укрінформ, на початок травня Державний оператор тилу уклав контрактів на 32 млрд грн на закупівлю харчування, одягу, пального для потреб ЗСУ.

Фото: Мілітарний

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-