Агенція Міноборони почала купувати продукти для ЗСУ за новим каталогом

Агенція Міноборони почала купувати продукти для ЗСУ за новим каталогом

Укрінформ
Державний оператор тилу розпочав закупівлі харчування для Збройних сил України на друге півріччя за новими правилами.

Процедури вже розміщені на Prozorro, повідомляє Укрінформ з посиланням на ДОТ.

Закупівлі відбуватимуться комплектами за оновленим каталогом продуктів харчування. Як і раніше, окремо будуть закуповувати воду та хліб.

Крім цього, у закупівельній стратегії передбачено декілька змін, спрямованих на забезпечення безперервності постачання та сприяння покращенню харчування військових, серед них:

Протидія демпінгу: раніше під час аукціону гранична ціна могла бути знижена на 50-70%. Зараз цей показник - 40%, що забезпечить чесну конкуренцію та підвищить значимість нецінових критеріїв: своєчасності постачання продукції, високої якості, належних обсягів.

Регіональна стратегія: процедури закупівлі харчів відтепер поділені на три категорії за обсягами (великі, середні та малі) та лоти. У межах кожної процедури є обмеження щодо кількості лотів “в одні руки”, аби забезпечити надійність постачання та залучити спроможних постачальників.

Перевірка постачальників: перед замовленням продукції в постачальника ДОТ буде проводити його аудит, аби дізнатися про готовність виконати замовлення. Фахівці перевірятимуть склади, транспорт, наявність кваліфікованого персоналу.

Цифровізація процесів: уже зараз подача заявок здійснюється через інформаційну систему. Наступний етап — зробити всі кроки швидкими, зручними й доступними для кожного учасника процесу забезпечення харчування.

Читайте також: Державний оператор тилу змінив постачальника продуктів для ЗСУ в трьох областях

Як повідомлялось, Державний оператор тилу закупив військові зимові берці “талан” товариства “Таланлегпром” на 5% дешевше, ніж під час всіх попередніх закупівель даного товару для Збройних сил України.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-