Медіаграмотність потрібно вивчати у школі - Карандєєв

Медіаграмотність потрібно вивчати у школі - Карандєєв

Фото
Укрінформ
Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв відзначив важливість підвищення рівня медіаграмотності у суспільстві.

Про це він заявив під час Міжнародної конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, що проходить у Києві, передає кореспондент Укрінформу. 

«Так само, як писемна, медіграмотність має стати стандартом для сучасної людини. Де і коли людина сьогодні набуває грамотності? У школі, в дитинстві... Разом з грамотністю має йти і медіаграмотність», – заявив посадовець. 

У своєму зверненні до учасників конференції він відзначив необхідність розвивати критичне мислення: «Росія вже понад два роки воює з нами, а наші громадяни досі часто отримують інформацію з анонімних джерел і ставляться до неї безапеляційно».

Міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

За словами Карандєєва, у нашій державі до політичної інформації «часто ставляться як до шоу». Не усвідомлюючи, що політична інформація є життєво важливою для кожної людини. «Ми сьогодні спостерігаємо, що люди ставляться до інформації політичного характеру як до певного шоу, до певного серіалу. Чому ми критичні до інформації економічного змісту? Адже коли ми щось купуємо, то шукаємо на різних сайтах, в різних магазинах найбільш дешевий, найбільш якісний товар. Чому ж ми не шукаємо у політичному полі більш правдиву і достовірну інформацію? Бо у людини немає відчуття, що ця інформація є життєво важливою», – розповів урядовець.

Читайте також: В ОБСЄ відводить саморегуляції медіа першорядну роль в часи миру та конфліктів

На його думку, наше суспільство має зрозуміти високу значущість політичної інформації і ставитися до її отримання та верифікації відповідально.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня громадська організація «Детектор медіа» презентувала щорічне дослідження «Індекс медіаграмотності української аудиторії». Згідно з отриманими результатами, медіаграмотність 3% українців є низькою, у 21% – нижча за середню, 62% має вищий за середні рівень медіаграмотності і 14% – високий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-