В Україні спростять оформлення статусу учасника бойових дій - Рада ухвалила закон

В Україні спростять оформлення статусу учасника бойових дій - Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до деяких законів щодо удосконалення порядку ведення військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті ВР, передає Укрінформ.

«Верховна Рада на пленарному засіданні 23 квітня прийняла в цілому Закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку ведення військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану (реєстр. №11143)», – йдеться у повідомленні.

У пояснювальній записці до закону вказується, що його розроблено «з метою упорядкування окремих норм законодавства в частині правового регулювання обробки інформації з обмеженим доступом в системах Міністерства оборони України, впровадження профілів безпеки, інформаційної взаємодії Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів з іншими системами та надання статусу учасника бойових дій в електронному (автоматичному) режимі».

Ухвалений документ вносить зміни до законів «Про оборону України», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах», «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», «Про хмарні послуги», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Читайте також: Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів ветеранів - експерти

Зміни, як зазначають автори закону, «передбачають: розробку та затвердження Міністерством оборони та Службою безпеки України галузевих та/або цільових профілів безпеки для відповідних інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних систем; встановлення особливих умов для обробки інформації у воєнній і оборонній сфері Міністерством оборони у власних системах на період дії правового режиму воєнного стану; цифровізацію процесу надання статусу учасника бойових дій; розширення переліку відомостей, що обробляються у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів та встановлення інформаційної взаємодії з іншими системами для отримання таких відомостей».

Як повідомлялося, 11 квітня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку. 16 квітня Президент підписав цей документ і його було опубліковано в офіційному виданні парламенту «Голосі України»; він набуде чинності з 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-