Нацгвардієць, який на заводі Південмаш розстріляв колег, отримав довічне

Нацгвардієць, який на заводі Південмаш розстріляв колег, отримав довічне

Укрінформ
Красногвардійський районний суд міста Дніпро засудив до довічного позбавлення волі строковика, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі, у результаті якої загинуло п’ятеро людей.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

«Красногвардійський районний суд міста Дніпро засудив до довічного позбавлення волі строковика, який у січні 2022 року вчинив стрілянину на Південному машинобудівному заводі. У результаті - 5 осіб загинули, серед них одна цивільна, ще 5 – отримали поранення різного ступеня тяжкості», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на суді чоловік визнав свою провину, розкаявся та попросив вибачення у рідних загиблих.

У ході слідства було встановлено, що під час строкової служби засуджений мав конфлікт з іншими військовослужбовцями. Кілька разів він був свідком сварок, про які доповідав керівництву.

Читайте також: У Харкові затримали коригувальника, який готував удар по базі Kraken

Через це в інших військових сформувалося до нього негативне ставлення. Після чергової словесної суперечки він вирішив вбити тих, хто не поділяв його думок та поглядів. Перебуваючи у кімнаті зберігання зброї, він взяв автомат та набої й почав жорстоко розстрілювати людей.

Після розправи обвинувачений захопив автомат, 200 набоїв до нього та намагався втекти. За кілька годин його затримали у місті Підгороднє Дніпровського району.

У бюро наголосили, що у ході розслідування справи було проведено десятки експертиз, у тому числі стаціонарну комплексну психолого-психіатричну експертизу, яка встановила, що солдат не мав розладів з психікою і діяв цілковито свідомо.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня 2022 року близько 3:40 у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців і працівницю воєнізованої охорони підприємства. Ще п'ятеро нацгвардійців дістали поранення різної важкості. За вбивство, дезертирство і викрадення зброї затримали нацгвардійця Артемія Рябчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-