У військовій частині, де служив Рябчук, раніше сталися два самогубства

У військовій частині, де служив Рябчук, раніше сталися два самогубства

Укрінформ
У військовій частині, де служив Артемій Рябчук, який наприкінці січня влаштував стрілянину на території "Південмашу" у Дніпрі, раніше сталися два самогубства

Нацгвардієць Артемій Рябчук, який наприкінці січня влаштував стрілянину на території "Південмашу" у Дніпрі, не звертався до командування щодо нестатутних відносин у військовій частині №3021, де він відбував службу.

Про це поінформував виконувач обов’язків командувача Національної гвардії України (НГУ) Юрій Лебідь на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рябчук не звертався до командування батальйону, роти чи командування частини з якимись вимогами або з тим, що його якось принижують чи на нього тиснуть. Він не звертався на гарячу лінію. У Нацгвардії є така гаряча лінія - там досить багато звернень, у тому числі й від військовослужбовців строкової служби", - сказав Лебідь.

Виконувач обов’язків командувача НГУ також уточнив, що не було відповідних звернень Рябчука стосовно нестатутних відносин ані щодо нього персонально, ані щодо його колег по службі.

Читайте також: ДБР вивчає три версії трагедії на «Південмаші» у Дніпрі

Водночас Лебідь повідомив, що у військовій частині №3021, де служив Рябчук, раніше було зафіксовано два випадки самогубства: “один - в 2017 році, а другий - в 2018 році".

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць Рябчук застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро осіб дістали поранення.

Стрілець з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Близько 9.30 його затримали в м. Підгородне.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили Рябчуку про підозру у вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї.

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: ДБР оцінить дії керівництва військової частини, де служив Рябчук

У МВС створено спеціальну слідчу комісію, яка має встановити причини цієї трагедії.

9 лютого перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін повідомив, що комісія МВС з розслідування стрілянини на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі виявила факти позастатутних відносин у частині № 3021 Національної гвардії, де служив Артемій Рябчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-