Громадяни за кордоном уже отримали понад 672 тисячі українських паспортів - МВС

Громадяни за кордоном уже отримали понад 672 тисячі українських паспортів - МВС

Укрінформ
Центри ДП «Документ» у 6 європейських країнах видали громадянам України понад 672 тисячі паспортів.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко на Європейському поліцейському конгресі у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всього підрозділами підприємства «Документ» у Польщі, Туреччині, Чехії, Словаччині, Німеччині та Іспанії опрацьовано майже 900 тис. заяв та видано понад 672 тис. паспортів громадянина України», - сказала Павліченко.

За її словами, за кордоном діють 13 центрів державного підприємства «Документ», 3 з них – у Німеччині.

Вона поінформувала також про створений торік Ситуаційний центр МВС, який цілодобово аналізує безпекову ситуацію в державі та прогнозує негативні наслідки надзвичайних ситуацій та засоби їх мінімізації, збирає інформацію про воєнні злочини, наслідки обстрілів, загибель та поранення цивільних. Ця інформація слугує як докази для міжнародних судових інстанцій.

Павліченко навела статистичні дані, згідно з якими упродовж лише 2023 року зафіксовано понад 66 тисяч обстрілів території України, загинуло понад 2 тисячі цивільних, ще 10 тисяч громадян були поранені. Цього року кількість обстрілів уже перевищила 29 тисяч, майже дві третини з них зафіксовані у Запорізькій області.

«Якщо у 2022 та 2023 роках ворог у середньому щодоби завдавав 179 ударів щодня, то в цьому році їх кількість уже становить 261», - підкреслила представниця МВС.

За її словами, від початку 2024 року внаслідок обстрілів знищено або пошкоджено понад 15 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури. Зокрема, зруйновано понад 9 тис. житлових будинків, майже 300 закладів освіти, 63 лікарні, 43 заклади культури тощо.

Загалом від початку повномасштабної війни знищено або пошкоджено 217 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури, зокрема понад 187 тис. житлових будинків та майже 9 тис. об’єктів життєзабезпечення населення, поінформувала заступниця глави МВС.

Читайте також: Розмінування та воєнні злочини Росії: делегація України провела переговори у МВС Німеччини

Як повідомлялсоя, 27-й Європейський поліцейський конгрес проходить 16-17 квітня у Берліні. Участь у ньому беруть представники 20 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-