26% українців очікують, що 2024 рік стане більш мирним, ніж попередній

26% українців очікують, що 2024 рік стане більш мирним, ніж попередній

Опитування
Укрінформ
Близько 40% людей у всьому світі очікують, що 2024 рік стане кращим, ніж попередній, близько 25% – очікують гіршого року. Водночас Україна демонструє більш позитивні очікування щодо 2024 року порівняно з іншими країнами.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані дослідження, яке провела Соціологічна група «Рейтинг» у співпраці з інститутом досліджень Gallup International, опитування відбувалося в межах проєкту End of Year-2023.

За даними опитування, більшість людей по всьому світу очікує, що 2024 рік буде відзначатися неспокоєм, а не миром. Більшість також прогнозують економічні труднощі, а не економічне процвітання у наступному році.

При цьому в Україні 26% опитаних очікують більш мирного року, 33% – більш неспокійного і 36% – такого ж. Решта не змогли відповісти.

Як свідчать результати опитування, західні країни визначаються більшою стурбованістю.

«Найпозитивніші очікування мають країни Глобального Півдня та Далекого Сходу, наприклад Афганістан та Індонезія, які досягають 68% позитивних очікувань щодо миру та війни. Україна також демонструє більш позитивні очікування щодо 2024 року порівняно з іншими країнами – кожен другий сподівається на кращий рік, ніж попередній. Натомість найнижчий рівень очікувань на позитивні зміни у 2024 році демонструють європейські країни», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дуда каже, що жодних мирних переговорів зараз немає: Україні треба допомогти повернути всі території

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) започатковане в 1977 році. Відтоді воно проводиться щороку. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу.

Всього було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000 осіб. В Україні опитування проводила Група «Рейтинг».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-