Львівський центр трансплантології лідирує за кількістю операцій з пересадки органів в Україні

Львівський центр трансплантології лідирує за кількістю операцій з пересадки органів в Україні

Укрінформ
За підсумками першого кварталу 2024 року, центр трансплантології Першого медичного об’єднання Львова виконав найбільшу в Україні кількість пересадок органів.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Лише за перші три місяці 2024 року в Україні виконано 131 органну трансплантацію. Із них 39 – у центрі трансплантології Львова, і це найбільша по країні кількість. Спеціалісти нашого Центру тішаться тим, як стрімко розвивається галузь, та роблять усе можливе, аби рятувати якомога більше українців», - зауважили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Зазначається, що останніми роками в Україні активно розвивається система трансплантації, навіть попри повномасштабну війну. Щороку – все більше операцій. А географія центрів та лікарень, де виконають пересадки органів, повсякчас розширюється. Нині 67% від усіх трансплантацій – це посмертне донорство. З кожним роком усе більше українців готові жертвувати органи своїх померлих рідних задля порятунку інших людей. Решта, 33%, це родинні пересадки органів.

Нині в національному листі очікування на трансплантацію перебуває 3013 пацієнтів. Більшість із них потребують пересадки нирки – 1961 людина. Печінки – 477 людей, серця – 455.

Читайте також: Пантелеймона у Львові вперше провели трансплантацію кісткового мозку

Оновлений центр трансплантології Першого медобʼєднання Львова запрацював у 2021 році. Тут є сім реанімаційних та 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні з новітнім обладнанням.

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році хірурги Першого медичного об’єднання Львова подарували шанс на життя багатьом пацієнтам з різних куточків України. За цей час вони виконали 128 трансплантацій органів.

Фото: Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-