У Львові за рік пересадили 128 донорських органів

У Львові за рік пересадили 128 донорських органів

Фото
Укрінформ
У Львові за 2023 рік провели рекордну кількість трансплантацій і пересадили 128 донорських органів.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради, передає Укрінформ.

“У 2023 році хірурги Першого медичного об’єднання Львова подарували шанс на життя багатьом пацієнтам з різних куточків України. За цей час вони виконали 128 трансплантацій органів - серця, печінки та нирки, а також легені”, - йдеться в дописі.

У міськраді зазначили, що за рік львівські медики пересадили 12 сердець, 95 нирок, 17 печінок, 2 легень та вперше в Україні – один комплекс: підшлункова залоза та нирки. Також медики провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Більшість трансплантацій львівські лікарі проводили спільно зі спеціалістами лікарні “Феофанія”, Інституту серця МОЗ України та Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.Шалімова НАМН України.

“Ми безмежно вдячні нашим лікарням-партнерам з різних куточків України за співпрацю, бо без їхньої допомоги ми б не досягли таких успішних результатів”, - наголошують у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Читайте також: Наступного року вартість трансплантацій не зміниться - МОЗ

За даними Центру, за рік там провели 15 успішних трансплантацій нирок діткам, наймолодшому пацієнту виповнилося лише 7 років.

Загалом за три роки у Першому медичному об’єднанні Львова пересадили 301 донорський орган, давши людям шанс на повноцінне життя.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 2023 року в Україні провели 585 трансплантацій органів.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-