В Укрінформі завтра презентують унікальний фотолітопис про жахіття війни з РФ

В Укрінформі завтра презентують унікальний фотолітопис про жахіття війни з РФ

Укрінформ
В Українському національному інформагентстві «Укрінформ» 17 квітня відбудеться презентація унікального фотолітопису «Нескорена Україна у війні цивілізацій», світлини якого зафіксували всі ті жахіття, що принесла в Україну нинішня десятирічна війна з російським агресором.

У книзі обсягом 700 сторінок, яка вийшла у юридичному видавництві «Право України», представлені роботи 50 фотокореспондентів. У ній опубліковано світлини, які описують події в Україні, починаючи від Революції Гідності 2013 року й завершуючи сьогоденням.

Видання якісно та логічно структуроване. Так, картина Революції Гідності 2013 року переносить нас до початку тимчасової окупації Луганської та Донецької областей; фотосвідчення про «зелених чоловічків» у Криму змінюються агресивною навалою російських військ 24 лютого 2022 року; безчинства «освободітєлєй» у Чернігові, Бородянці, Бучі, Ірпені й багатьох інших українських містах і селах змінюються обличчями Воїнів Світла.

«Головними героями фотолітопису «Нескорена Україна у війні цивілізацій» є Воїни Світла – славні сини і доньки України, які мужньо, віддано і часто-густо жертовно служать своїй Вітчизні задля Свободи і державної Незалежності», – розповів видавець Олександр Святоцький.

За його словами, фотолітопис задумано як триптих. «Зараз ми презентуємо першу книгу. У ній – усі роди військ, їхні командувачі – аж до Головного і Верховного головнокомандувачів. Широко представлена міжнародна підтримка України... А в другій і третій книгах ми ще краще представимо Воїнів Світла та горе й руйнування, які принесла на нашу землю держава-терорист», – зазначив видавець.

Фотолітопис видано українською та англійською мовами. Його будуть поширювати серед державних органів влади України та зарубіжжя, посольств і дипломатичних місій, міжнародних організацій. Фотолітопис буде також вручено кожному учаснику презентації в Укрінформі.

Читайте також: У Харкові презентували проєкт «Книга-мандрівка» про незламні міста України

Серед спікерів презентації: Олексій Мацука – генеральний директор Укрінформу; Степан Кубів – народний депутат України; Олександр Святоцький – академік, головний редактор юридичного журналу «Право України»; Павло Гриценко – професор, директор інституту української мови НАН України; Єпіфаній – митрополит Київський і всієї України; Олександра Матвійчук – правозахисниця, лауреатка Нобелівської премії; Павло Грот – голова Світового конгресу українців; Сергій Головатий – в.о. голови Конституційного суду; Олександр Мамалуй – заступник голови Верховного суду; Михайло Теплюк – перший заступник керівника апарату Верховної Ради; Віталій Саранцев – полковник ЗСУ, Національний університет оборони України.

Презентація відбудеться у першій конференц-залі Укрінформу, початок – о 16:00.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com. Телефон для довідок: 299-03-32 (пресцентр Укрінформу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-