Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала обрання голови

Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала обрання голови

Відео
Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів відклала розгляд питання щодо обрання голови комісії.

Рішення ухвалено на засіданні 1 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Заступник голови ВККС Руслан Сидорович зазначив перед початком засідання, що питання щодо обрання голови ВККС «виникло несподівано».

«Офіційно ніхто поки що ще із членів комісії своєї кандидатури не висунув, а відповідно до нашого регламенту, необхідно запропонувати програми тим особам, які матимуть бажання претендувати на посаду голови комісії», - сказав Сидорович.

Він запропонував, що обговорити можливість відкладення даного питання в режимі закритого обговорення.

Після обговорення Сидорович оголосив рішення: «За результатами обговорення оголошується протокольне рішення про перенесення розгляду питання про обрання голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України».

Дату наступного засідання ВККС з розгляду питання про обрання голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів буде повідомлено на сайті ВККС, додав він.

Читайте також: Посли G7 закликають до прозорого процесу відбору нового керівництва ВККС

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня 2024 року Вища кваліфікаційна комісія суддів задовольнила заяву голови комісії Романа Ігнатова про звільнення його з посади члена ВККС за власним бажанням.

1 червня 2023 року Ігнатов був призначений на посаду члена ВККС із числа суддів рішенням Вищої ради правосуддя. 6 червня 2023 року члени комісії обрали його головою ВККС.

У ЗМІ поширилася інформація, що в Ігнатова виявили громадянство Російської Федерації.

Сам він назвав безпідставними і необґрунтованими звинувачення на його адресу.

31 січня 2024 року робоча група з перевірки інформації про ймовірне громадянство Росії у голови ВККС Романа Ігнатова завершила роботу та затвердила звіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-