Голова ВККС Роман Ігнатов подав у відставку

Голова ВККС Роман Ігнатов подав у відставку

Оновлено
Укрінформ
Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Роман Ігнатов подав у відставку з посади члена Комісії за власним бажанням.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ВККС.

«27 березня 2024 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України задовольнила заяву голови Комісії Ігнатова Романа Миколайовича про звільнення його з посади члена ВККС за власним бажанням», - ідеться в повідомленні.

Як відомо, 1 червня 2023 року Роман Ігнатов був призначений на посаду члена ВККС із числа суддів рішенням Вищої ради правосуддя. 6 червня 2023 року члени Комісії обрали Романа Ігнатова головою ВККС.

Раніше у ЗМІ поширилася інформація, що у голови ВККС Романа Ігнатова виявили громадянство Російської Федерації.

Читайте також: У конкурсній комісії ВККС просять Ігнатова відповісти, чи має він російське громадянство

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України заявили, що зроблять запити для невідкладного підтвердження або спростування інформації про ймовірну наявність в Ігнатова громадянства Росії.

На брифінгу 21 грудня 2023 року Ігнатов назвав безпідставними і необґрунтованими звинувачення на його адресу в начебто наявності громадянства РФ.

31 січня 2024 року робоча група з перевірки інформації про ймовірне громадянство Росії у голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Романа Ігнатова завершила роботу та затвердила звіт.

Фото: vkksu.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-