У конкурсній комісії ВККС просять Ігнатова відповісти, чи має він російське громадянство

У конкурсній комісії ВККС просять Ігнатова відповісти, чи має він російське громадянство

Укрінформ
Члени конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів наголошують, що під час конкурсу до ВККС Роман Ігнатов надав документи та пояснення, що підтверджували наявність громадянства України й відсутність громадянства інших держав.

Також вони просять його надати вичерпні роз’яснення щодо ситуації, яка склалася. Про це ідеться в повідомленні конкурсної комісії ВККС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що члени конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів стурбовані повідомленнями в пресі щодо можливої наявності у голови ВККС Романа Ігнатова російського громадянства.

«Під час конкурсу до ВККС пан Ігнатов надав документи та пояснення, що підтверджували наявність громадянства України й відсутність громадянства інших держав. Задля збереження довіри до новосформованої ВККС, а також унеможливлення найменших сумнівів в об’єктивності, незалежності та неупередженості цієї інституції закликаємо пана Ігнатова надати вичерпні роз’яснення щодо ситуації, що склалася, відповідним органам і суспільству», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Про громадянство суддів ВРП отримує інформацію від СБУ

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, російське громадянство в Ігнатова виявила Служба безпеки України.

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України заявили, що зроблять запити для невідкладного підтвердження або спростування інформації про ймовірну наявність у її голови Романа Ігнатова громадянства Росії.

Ігнатов був обраний у червні поточного року. Раніше мережею ширилися чутки про наявність у судді паспорта Російської Федерації. Сам Ігнатов усе заперечував.

Фото: ВККС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-