Зеленська взяла участь у партнерській зустрічі на фабриці-кухні в Бучі

Зеленська взяла участь у партнерській зустрічі на фабриці-кухні в Бучі

Фото, відео
Укрінформ
Дружина Президента України взяла участь у великій партнерській зустрічі на фабриці-кухні в Бучі на Київщині.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила у Фейсбуці.

Участь у зустрічі також брали українські урядовці, міжнародні партнери та команда проєктного офісу реформи шкільного харчування.

Зеленська зазначила, що під час проведення панельної дискусії у широкому колі були визначені цілі та наступні кроки реформи шкільного харчування.

«Наприклад, міністр освіти і науки планує будівництво 24 кулінарних хабів по всій Україні до кінця 2027 року. Амбітна мета, і вірю, що спільно впораємося з нею заради майбутнього наших дітей», - сказала вона.

Дружина Президента зауважила, що відвідала фабрику-кухню в Бучі разом з учасниками реформи й донорами, серед яких очільники та представники міністерств (Міністерство економіки, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я), представники World Health Organization Ukraine, World Food Programme, UNICEF Ukraine, The Howard G. Buffett Foundation, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, UNOPS, Швейцарсько-український проєкт DECIDE, ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я, World Bank Ukraine, Європейський інвестиційний банк - Україна, European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), ЄС, посольств Канади, Франції, Італії, Японії, Фінляндії, Великої Британії, США, Норвегії, Данії, Швеції, Швейцарії, Латвії, Литви, Естонії та Австралії.

«Допомога наших партнерів безцінна. Подякувала їм за те, що допомагають не лише виживати, але й розвиватися, дивитися в майбутнє з оптимізмом», - підкреслила Зеленська.

Перша леді зазначила, що реформа шкільного харчування, яка є ще довоєнним проєктом, несподівано для всіх її творців отримала нову місію – підтримання дитячої та загальної стійкості.

Читайте також: Зеленська представила проєкт «Гайд безбар’єрних подій»

«Коли діти ходять у школу, ми вчимо їх для майбутнього. Це означає, що ми віримо в майбутнє. Правильне харчування – його частина», - наголосила вона.

Також Зеленська зауважила, що саме так, спільними зусиллями, запущено фабрику-кухню в Бучі й розпочато роботу над другою – в Лозовій. Запущено чотири кулінарні хаби, у яких вчаться й покращують навички шкільні кухарі.

Крім того, проведено 18 регіональних форумів по всій країні й три партнерські зустрічі на Київщині, у межах яких усі учасники реформи, від кухарів і освітян до посадовців, поділилися досвідом і найкращими кейсами. Розроблено сучасну нормативну базу та стандарти, прозорі й зрозумілі. Тепер реформа йде в регіони, втілюється на рівні кожної громади.

Читайте також: Перша леді й генеральна секретарка Ради Європи відвідали Центр захисту прав дитини

«Щоб масштабувати наші здобутки й результати, потрібно більше ресурсів і більше партнерів. Хочемо знайти друзів, які допоможуть втілити такі самі проєкти й продовжити реформу на своєму рівні кожній громаді», - підсумувала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво фабрики-кухні в Бучі стартувало навесні минулого року, а завершилося у грудні.

11 березня цього року перша в країні фабрика-кухня почала доставляти харчування у школи.

У планах – масштабувати проєкт на інші регіони країни.

Фото: Олена Зеленська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-