Зеленська представила проєкт «Гайд безбар’єрних подій»

Зеленська представила проєкт «Гайд безбар’єрних подій»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська на засіданні Ради безбар’єрності під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля презентувала проєкт «Гайд безбар’єрних подій».

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила у Фейсбуці

«Довідник безбар’єрності» – гід із толерантної взаємодії. Він виник як довідник із коректного спілкування з відкритим кодом і поповнюється на тлі ворожого вторгнення. Бо перед усіма нами постають нові життєво важливі питання: як взаємодіяти під час стресу, куди звертатися людям з інвалідністю, як взагалі підтримати одне одного, не спричинивши додаткової травми?», - зауважила перша леді.

За її словами, «Гайд безбар’єрних подій» є ще одним розділом довідника і реакцією на ще один запит.

«Організатори заходів – конференцій, виставок, будь-яких публічних зустрічей – дуже хочуть бачити серед своїх учасників людей із досвідом війни. Але як організувати це правильно? Ми ніколи не знаємо, хто поруч із нами: що ця людина пережила й що бачила, у якому вона стані зараз. Але можемо заздалегідь створити рішення, які подарують усім гостям приємний досвід», - зазначила Зеленська.

Вона зауважила, що «Гайд безбар’єрних подій» саме про такі рішення, про повагу до досвіду різних учасників.

«Він докладно розбирає все, від комунікації до інтер’єру. Бо це теж важливо. Наприклад, гучні звуки, мерехтливе освітлення можуть нагадати багатьом про вибухи, і краще подумати про це заздалегідь», - додала перша леді.

Також Зеленська повідомила, що «Гайд безбар’єрних подій» у вигляді книги отримали учасники Ради безбар’єрності.

«Сподіваюся, Міністерство культури та інформаційної політики розповсюдить його у вигляді рекомендацій для креативної індустрії.

Читайте також: Безбар’єрність – це свобода для тих, хто заплатив здоров’ям за нашу свободу

Одне з визначень безбар’єрності – це коли зручно всім без винятку. Думаю, воно могло б бути основним принципом на рівні держави і суспільства. Бо люди з досвідом війни – це нині всі ми. Ось чому безбар’єрні події та взагалі безбар’єрне життя потрібні всім нам», - наголосила дружина Президента.

«Гайд безбар'єрних подій» створено у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів». Проєкт «живе» у двох форматах – книги, яку можна завантажувати, та у форматі розділу «Довідника безбар’єрності» – тут.

Проєкт «Гайд безбар'єрних подій» реалізується громадською організацією «Безбар'єрність» за підтримки спільноти «Бізнес без бар'єрів», зокрема компанії ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту «Кураж».

Як повідомляв Укрінформ, за два роки повномасштабного вторгнення кількість людей з інвалідністю в Україні збільшилась на 300 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-