Перша в Україні фабрика-кухня розпочала доставку харчування у школи

Перша в Україні фабрика-кухня розпочала доставку харчування у школи

Відео
Укрінформ
Збудована у Київській області перша в країні фабрика-кухня відсьогодні почала доставляти харчування у школи.

Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«ГотуЇмо» - перша в Україні фабрика-кухня в Бучі відсьогодні почала доставку харчування у три школи. Півтори тисячі порцій помчали в Бучанський ліцей №9 - там тепер опорна кухня. Звідти обіди розподілили також у школи №1 і №2», - зазначив голова ОВА.

Як зауважив він, освітні заклади отримують свіжі страви у замороженому стані у спеціальних боксах. На місці їжа проходить необхідну термічну підготовку, після чого потрапляє на столи до учнів. Усе меню вивірене за нормами здорового харчування та потребами дітей.

Читайте також: У Лозовій на Харківщині побудують ще одну фабрику-кухню - Зеленська

Гарячими обідами фабрика-кухня забезпечуватиме всіх учнів у тих закладах освіти, які буде обслуговувати: з 1 по 11 клас.

За словами очільника ОВА, на харчування з фабрики-кухні протягом квітня перейдуть усі школи Бучанської громади. Поступово приготування та доставка будуть масштабовані на ще дві громади – Бородянську й Немішаївську.

Кравченко нагадав, що меценатом фабрики-кухні в Бучі є американський філантроп і бізнесмен Говард Баффет. Фундація Баффета протягом першого року оплачуватиме всі витрати на гаряче харчування дітей трьох громад.

Реалізований проєкт у співпраці з World Central Kitchen і Національною асоціацією громадського харчування.

Читайте також: Реформа шкільного харчування: Зеленська підбила підсумки роботи за рік

«Запуск роботи - черговий крок реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, в якій Київщина є флагманом всіх новацій. Наша область активно перебудовує систему харчування в освітніх закладах, навчає кухарів та агентів змін. Бо якісна, збалансована та смачна їжа – важливий вклад у здоров’я дітей», – додав очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, будівництво фабрики-кухні в Бучі стартувало навесні минулого року, а завершилося у грудні.

У планах – масштабувати проєкт на інші регіони країни. Зокрема, на сьогодні відомо, що ще одну фабрику-кухню побудують у місті Лозова Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-