Карандєєв анонсував розробку Концепції меморалізації про російсько-українську війну

Карандєєв анонсував розробку Концепції меморалізації про російсько-українську війну

Укрінформ
Історична пам’ять про російсько-українську війну потребує меморалізації, музеєфікації, а також документування. Незабаром буде розроблена Концепція меморалізації.

Про це повідомив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв у рамках круглого столу «Меморалізація російсько-української війни: виклики та загрози», що відбувся в Укрінформі.

«Пам'ять потребує меморалізації, музеєфікації, документування, тоді ми можемо казати про передачу цієї пам'яті (історичної пам'яті - ред.) у неспотвореному вигляді», - зазначив він.

Урядовець заявив, що «забезпечити музеєфікацію, збір тих артефактів, відео- фото- та медіасвідчень про події, які відбуваються на російсько-українському фронті, - завдання номер один».

Також він підкреслив, що даний процес є важливим як невід'ємна складова національної пам'яті.

Водночас Карандєєв анонсував розробку Концепції меморалізації спільно із Інститутом національної пам'яті.

Читайте також: Карандєєв: Для українців у світі з'явилися нові культурні можливості

«На третьому році війни ми повинні говорити, що підхід до меморалізації пам'яті про цю війну має бути систематизований... Концепт меморалізації об'єднає нас усіх… Пам’ять важлива для наступних поколінь, як приклад життя та приклад цінностей, якими воно має бути сповнене», - підсумував очільник МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, голова УІНП вважає, що Україна має переосмислити радянські та імперські практики щодо меморіалізації, оскільки вона задає тон для всього світу на століття щодо винайдення форм і мови пам'ятання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-