Продовольча програма ООН виділила Київщині понад ₴14 мільйонів на підтримку шкільного харчування

Продовольча програма ООН виділила Київщині понад ₴14 мільйонів на підтримку шкільного харчування

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма ООН перерахувала 111 школам Київщини понад 14 млн грн для забезпечення учнів щоденним гарячим харчуванням.

Про це у Фейсбуціповідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

«111 шкіл Київщини отримали допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН для забезпечення учнів щоденним гарячим харчуванням. 41 громаді вже перераховано понад 14 млн грн», – написав Кравченко.

Він зазначив, що ці кошти дозволяють забезпечити часткове відшкодування витрат на щоденні гарячі страви для учнів 1-4 класів.

Начальник КОВА також поінформував, що у листопаді минулого року підписали договір з Всесвітньою продовольчою програмою щодо підтримки щоденних шкільних обідів для 81 школи. У лютому цього року перелік шкіл розширили – додатково включили ще 30 закладів.

За словами Кравченка, упродовж 2023-2024 навчального року ВПП фінансує 30% щоденних гарячих обідів. За рахунок цих коштів школи можуть або підвищити якість харчування, або зменшити вартість обідів, яку покривають батьки.

Загалом програма охоплює понад 25 тисяч дітей Київщини. Це за період з вересня минулого року по березень цього року.

Найбільшу кількість закладів охоплено в Білоцерківській, Бориспільській, Яготинській, Обухівській, Фастівській громадах.

Читайте також: Українці найменше економлять на ліках, готовій їжі та дитячих товарах

«Щоденне якісне харчування. Це те, що мають отримувати наші діти попри війну. Від цього залежить їхнє здоров'я, а отже і майбутнє нашої країни. Київщина – одна з перших запровадила реформу шкільного харчування, яка була ініційована першою леді Оленою Зеленською. Цю реформу поширюємо і на дитячі садки. Бо здорові звички формуються ще в дитинстві», – наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-