САП порушила справу за фактом оприлюднення інформації про майно родини керівника АМКУ

САП порушила справу за фактом оприлюднення інформації про майно родини керівника АМКУ

Укрінформ
За фактом оприлюднення журналістського розслідування програми «Схеми» про майно родини керівника Антимонопольного комітету Павла Кириленка порушено кримінальну справу.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

«Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро за результатами опрацювання інформації, оприлюдненої у журналістському розслідуванні «Схеми» «Як родина ставленика Зеленського Кириленка «обросла» елітним майном на 70 млн під час війни» та «Голова АМКУ Кириленко не задекларував нерухомість та авто, якими користується він і його родина» - до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 березня поточного року внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 та ст. 368-5ККУ», - повідомила вона.

Постолюк зауважила, що очільник АМКУ на даний час не є підозрюваним або обвинуваченим у кримінальних провадженнях, процесуальне керівництво у яких здійснює САП.

Читайте також: Ексдепутату Долженкову повторно оголосили підозру і викликали на допит у НАБУ

Нагадаємо, за даними журналістів-розслідувачів, статки родини керівника АМКУ почали з'являтись ще у 2020 році, коли він обіймав посаду очільника Донецької ОДА.

Протягом наступних трьох років родичі посадовця придбали апартаменти, земельні ділянки, будинок, офіси, автівки та паркомісця в Києві, області та на заході України.

Вартість придбаного майна оцінюється у 70 млн грн.

За даними «Схем», Кириленко користується частиною цього майна, проте його не задекларував.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року Павла Кириленка було призначено головою Антимонопольного комітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-