Ексдепутату Долженкову повторно оголосили підозру і викликали на допит у НАБУ

Ексдепутату Долженкову повторно оголосили підозру і викликали на допит у НАБУ

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повторно повідомила про підозру колишньому народному депутату від «Опозиційного блоку» Олександру Долженкову в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретарка САП Ольга Постолюк.

«Колишньому народному депутату повідомили про підозру в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві», - сказала вона, відповідаючи на запитання стосовно Долженкова.

За її словами, підозру Долженкову вручили заочно.

Крім того, екснардепа викликали до НАБУ на 24, 25, 26 і 29 січня для допиту як підозрюваного та вручення клопотання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, у березні 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала повідомлення про підозру колишньому народному депутату від «Опозиційного блоку» Олександру Долженкову в незаконному одержанні понад 700 тисяч грн компенсації за оренду житла в Києві.

Читайте також: Директор ДБР: Торік оголосили підозру 10 народним депутатам

За версією слідства, Долженков з квітня 2015 року по грудень 2018 року незаконно одержував із бюджету Апарату Верховної Ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, котрі не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн.

Депутат відмовився від одержання цих виплат лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми».

Долженков — народний депутат ВР VII, VIII скликань. У 2012 році був обраний до Ради від Партії регіонів, у 2014 році - від «Опозиційного блоку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-