Сьогодні - День Служби безпеки України

Сьогодні - День Служби безпеки України

Укрінформ
В Україні 25 березня відзначають День Служби безпеки України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Професійне свято запроваджене згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року.

У цей день Президент Володимир Зеленський заявив, що ефективність Служби безпеки України як одного з ключових елементів Сил оборони та безпеки обовʼязково наблизить перемогу.
"Пишаємося далекобійністю СБУ. Розраховуємо на міцність спецпризначенців СБУ на фронті", - підкреслив Зеленський у Фейсбуці.

Як зауважив Президент, "спираємось на силу СБУ в захисті від операцій ворога проти внутрішньої єдності України. І віримо – віримо, що ефективність СБУ як одного з ключових елементів наших Сил оборони та безпеки України обовʼязково наблизить нашу спільну перемогу".

Глава держави подякував усім працівникам СБУ, які "ефективні заради України! І хай буде світлою памʼять усіх воїнів Служби безпеки України, які віддали свої життя під час захисту нашої держави та людей!".

Служба безпеки України завжди тримає слово і виконує свої обіцянки, заявив голова СБУ Василь Малюк.

Як повідомляє пресцентр СБУ, у День Служби безпеки України Малюк зазначив, що 25 березня - важлива дата в історії спецслужби.

"У цей символічний день ми не лише оцінюємо свої результати, а й ставимо нові цілі", - підкреслив голова спецслужби.

Він наголосив, що сьогодні головною метою є перемога над ворогом, і немає більш важливого завдання, ніж захищати своїх громадян та звільняти країну від російських загарбників.

"Ми воюємо за право бути українцями і самим вирішувати власну долю", - зауважив голова СБУ.

За словами Малюка, уже понад два роки СБУ щодня б’є ворога у найболючіші точки - Кримський міст, військові кораблі у Чорному морі, танки, системи РЕБ і ППО, нафтопереробні заводи та інші обʼєкти, які працюють на російський ВПК.

"Усе це наші законні цілі, тому що вони несуть війну на українську землю. А СБУ завжди тримає слово і виконує свої обіцянки: бавовна обов’язково з’являється навіть там, де її чекають найменше", - підкреслив Малюк.

За цей час, додав він, СБУ знайшла чимало унікальних технологічних рішень, які допомагають діяти швидко і влучно навіть у глибокому тилу ворога.

Читайте також: «Ще більш смертоносний»: СБУ показала тестування нового дрона Sea Baby

"Ми проводимо спецоперації на суші й на морі, долаючи сотні кілометрів, притягуємо воєнних злочинців до відповідальності, відбиваємо кібератаки, затримуємо агентів і зрадників. Робимо все, щоб ворог усвідомив, що на нашій землі - він приречений, а відплата за всі скоєні злочини та кожне зруйноване життя - неминуча", - наголосив очільник СБУ.

Як заявив Малюк, українці - нація мужніх воїнів, які споконвіку захищають свою землю навіть ціною власного життя.

"Але жодна смерть не буде марною. Адже кращі сини й доньки України продовжуватимуть боротьбу до Перемоги! І ми зобов’язані виграти й цю велику битву! Бо в нашому генетичному коді прописано вміння перемагати. Щоб наші діти будували нове життя - у власній вільній і незалежній державі", - підкреслив Малюк.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський привітав співробітників Служби безпеки України із професійним святом і побажав незламного духу. Про це йдеться на сторінці головнокомандувача у Фейсбуці.

Читайте також: СБУ відкрила справи за незаконні «вибори Путіна» ТОТ Донеччини та Луганщини

Сирський зазначив: "Сьогодні ми усі - Сили оборони України. Ми разом, пліч-о-пліч, б'ємося з російським окупантом. Побратими зі Служби безпеки України - нині на складних напрямках нищать ворога й захищають нашу державу".

"У нас спільна мета і спільна ціль - звільнити Україну й здобути перемогу. Ми самовіддано боремося за нашу свободу, за наше майбутнє, за наших дітей", - підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

"Незламного духу вам, брати по зброї. Обов'язково переможемо!", - наголосив Сирський.

25 березня 1992 року - офіційна дата створення української спецслужби. Того дня Верховна Рада ухвалила Закон "Про Службу безпеки України", а невдовзі особовий склад СБУ склав присягу на вірність українському народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-