СБУ відкрила справи за незаконні «вибори Путіна» ТОТ Донеччини та Луганщини

СБУ відкрила справи за незаконні «вибори Путіна» ТОТ Донеччини та Луганщини

Укрінформ
СБУ відкрила кримінальні провадження по факту незаконних "виборів" президента РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Троє злочинців на Донеччині отримали підозри.

Про це на брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, передає кореспондент Укрінформу.

"Одним з напрямків роботи нашого управління є документування "виборів" президента Росії на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Наразі у кримінальному провадженні наших слідчих знаходиться два кримінальних провадження стосовно цього факту - одне по Луганській області, одне по Донецькій області. І, зокрема, вже троє осіб на Донеччині отримали свої підозри від СБУ", - сказала Прищепа.

Вона зазначила, що ці підозри "отримали Денис Пушилін, Артем Жога та Володимир Висоцький", які організували проведення цих псевдовиборів на тимчасово окупованій території Донецької області. Там за вказівкою Пушиліна було створено 36 "виборчих територіальних комісій" та 626 "виборчих дільниць".

Читайте також: ЄС ніколи не визнає «вибори» на окупованих територіях України

"Були завезені російські агітатори, які закликали місцевих мешканців голосувати саме за Путіна. Ці "вибори" були проведені у супроводі російських військових, озброєних автоматами. Також місцевих мешканців змушували голосувати шляхом поквартирного обходу", - констатувала Прищепа.

За її словами, ці злочинці навіть організували голосування по "виборах" президента Росії без російського паспорту, бо місцевим мешканцям дозволялося голосувати за українськими паспортами.

"Всі ці фігуранти отримали підозри за ч.5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність). Наразі триває досудове розслідування за фактом проведення незаконних "виборів" президента Росії на окупованій території України", - підсумувала Прищепа.

Читайте також: Псевдовибори у РФ: як не стати свідками повторення «бенефісу Гітлера»

Як повідомлялося, Євросоюз ніколи не визнає результати так званих "виборів" президента Росії на тимчасово окупованих територіях України, політичне керівництво Росії та усі причетні до їх організації відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-