В Україну вдалось повернути ще дев’ятьох викрадених Росією дітей

В Україну вдалось повернути ще дев’ятьох викрадених Росією дітей

Укрінформ
В Україну за посередництвом держави Катар вдалось повернути ще дев’ятьох дітей.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі.

Фото: Єрмак, Телеграм

"В межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA наша команда разом з представниками Офісу Омбудсмана виконала чергову задачу. Ми сьогодні зустріли п’ятьох дітей, яких викрала Росія: чотири з них – із дитячих будинків (від 3 до 10 років) та одна 12-річна дівчинка", - зазначив Єрмак.

За його словами, ще чотири дитини раніше повернулися з ТОТ і вже відвідали Центр захисту прав дитини, де розповіли правоохоронцям про злочини росіян, свідками яких вони стали.

"Дітей змушували ходити в російські школи, де розповідали, що немає самостійної держави Україна", - зауважив Єрмак.

Читайте також: В Україні близько 30 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Він висловив вдячність всій команді, а також Державі Катар за посередництво.

"Міжнародна коаліція за повернення українських дітей працює. Задача Президента - повернути всіх. Працюємо далі", - наголосив Єрмак.

Як у Фейсбуці повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, Офіс омбудсмена допоміг возз’єднатися мамі з 12-річною донькою.

"Також одна з повернутих дівчаток з інвалідністю не могла отримувати повноцінний медичний догляд, тож нині на підконтрольній Україні території нарешті отримає належну допомогу", - зазначив Лубінець і додав, що про кожне повернення можна знімати окремий фільм.

"Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти, аби злочинці та ті, хто віддає злочинні накази, були справедливо покарані", - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня на підконтрольну Україні територію із тимчасово захоплених частин Запорізької та Донецької областей виїхали ще три сім’ї з дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-