Колишнього слідчого СБУ засудили до 9 років ув’язнення за корупцію

Колишнього слідчого СБУ засудили до 9 років ув’язнення за корупцію

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд до дев’яти років позбавлення волі засудив колишнього слідчого одного з відділів Управління Служби безпеки в Одеській області.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

"20 березня 2024 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Одеській області визнано винним у вимаганні та одержанні від громадянина неправомірної вигоди у розмірі 80 тис. доларів за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ексслідчого визнано винним за ч. 4 ст. 368 КК України. Йому призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у ССУ та правоохоронних органах строком на три роки, з конфіскацією майна.

Крім того, суд позбавив засудженого спеціального звання старший лейтенант юстиції.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Читайте також: НАЗК склало протокол на ексзаступника голови Нацполіції Тишлека

Як повідомлялося, у червні 2021 року було повідомлено про підозру колишньому старшому слідчому Одеського управління СБУ у вимаганні і одержанні неправомірної вигоди розміром 80 тис. дол.

За версією слідства, гроші ексслідчий вимагав від громадянина іноземної держави під час розслідування кримінальної справи щодо нього за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-