Родина загиблої української журналістки подала позов проти Fox News

Родина загиблої української журналістки подала позов проти Fox News

Укрінформ
Родина української журналістки Олександри Кувшинової, яка працювала за контрактом з Fox News і загинула у березні 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу РФ, подала позов проти американської телекомпанії.

Про це повідомляє Business Insider, передає Укрінформ.

Батьки Кувшинової та Шейн Томсон, радник з питань безпеки британської охоронної агенції SEPAR, яка на той час працювала за контрактом з Fox News, подали позов до Верховного суду штату Нью-Йорк.

У позові телекомпанію звинувачують у недбалості, оскільки, як стверджується, вона відправила команду журналістів, які працювали за контрактом з Fox News, в зону активних бойових дій, попри численні попередження місцевих чиновників і консультанта з питань безпеки, який рекомендував їм не робити цього.

Батько загиблої журналістки Олександр вважає, що його донька була безпідставно піддана небезпеці. «Я не розумію, як було прийнято рішення Fox News їхати туди, де небезпечно, де існувала загроза. Там було так страшно. Чому вони там опинилися?» - сказав він Business Insider у 2022 році.

Окрім Кувшинової, 14 березня 2022 року загинули ще кілька людей, серед яких оператор Fox News з багаторічним стажем П'єр Закжевські.

Читайте також: В Україні за час вторгнення РФ постраждали понад 100 журналістів - «Репортери без кордонів»

У відповідь Fox News опублікував заяву, в якій стверджується, що телеканал продовжує оплакувати загибель Кувшинової та П'єра Закжевські, але буде «захищатися від недостовірних тверджень у рамках цього позову».

Як повідомлялося, П'єр Закжевські, ірландський фотожурналіст Fox News, загинув 14 березня 2022 року, коли його автомобіль потрапив під обстріл у селі Горенка Київської області. Олександра Кувшинова, українська журналістка, фіксерка, продюсерка Fox News, загинула 14 березня 2022 року разом із Закжевські.

Стоп-кадр Fox News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-