Україна є світовим лідером в організації гуманітарного реагування - Верещук

Україна є світовим лідером в організації гуманітарного реагування - Верещук

Укрінформ
Наразі стрімко розвиваються українські організації громадянського суспільства та гуманітарного спектру, які потрібно підтримувати.

На цьому наголосила віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час другої щорічної конференції «Українське лідерство в допомозі», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо зараз, як стрімко розвиваються організації громадянського суспільства, організації гуманітарного спектру», - зазначила вона.

Верещук підкреслила, що наразі Україна є світовим лідером у плані організації гуманітарного реагування.

Міністр висловила слова вдячності українським та міжнародним організаціям за плідну роботу під час війни.

«Без вас складно було б втримати гуманітарний фронт», – наголосила вона.

Водночас урядовиця підкреслила, що наразі варто обговорити питання локалізації гуманітарної допомоги. За її словами, Україна має унікальний досвід і достатньо професіоналів у цій сфері, а локалізація сприятиме ефективності гуманітарного реагування.

«Ми дуже зацікавлені, щоб кошти, фінансування, яке отримують донори через інші організації, міжнародні організації, доходили до наших людей через українські організації, які в тому числі сьогодні представлені тут. Нам важливо, щоб мотивація українських організацій була затребувана», - заявила віцепрем’єрка.

Вона також закликала міжнародних партнерів, донорів підтримувати українські організації гуманітарного спектру.

Читайте також: Верещук назвала три кроки для вдосконалення ветеранської політики

Верещук акцентувала, що організації також можуть розраховувати на підтримку уряду.

«Ми вас чуємо, ми вас цінуємо, ми вас знаємо. Ми знаємо, наскільки у вас багато досвіду. Ви є дійсно рушієм всього того, що ми можемо зараз назвати гуманітарною політикою в державі», - зауважила політик.

Друга щорічна конференції «Українське лідерство в допомозі» організована Альянсом українських організацій громадянського суспільства разом із міжнародними партнерами.

Конференція покликана дослідити шляхи зміцнення українських учасників гуманітарного реагування та їхнє лідерство в загальній системі допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-