Верещук назвала три кроки для вдосконалення ветеранської політики

Верещук назвала три кроки для вдосконалення ветеранської політики

Відео
Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила на трьох кроках, необхідних для вдосконалення ветеранської політики.

Про це вона сказала під час форуму «Підтримка ветеранського підприємництва: від національної до регіональної перспективи», передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, щоб ті, заради кого ми сьогодні працюємо, а це саме ветерани та члени їх сімей, відчували підтримку уряду та держави», - зазначила урядовець.

Верещук поінформувала, що мала зустріч із т.в.о. міністра з у справах ветеранів Олександром Порхуном, під час якої було обговорено бачення та кроки для покращення і розвитку ветеранської політики.

Читайте також: Ветеранська політика потребує кардинальних змін - Порхун

«Перший крок - це стратегія ветеранської політики. Вона є у ветеранської спільноти, є у парламенту, уряду, але її немає у формі постанови. Тобто, необхідно зібрати все те, що вже напрацьовано, в один документ», - підкреслила віцепрем’єр-міністр.

За її словами, Мінветеранів потрібно три місяці, щоб стратегія ветеранської політики знайшла своє вираження у формі постанови уряду і розпочалась її реалізація.

Другим важливим кроком є ухвалення профільного закону. «Ми маємо законопроєкт, який роками обговорювався, опрацьовувався, але так і не був ухвалений. Пан Олександр запевнив, що робота щодо цього проводиться», - сказала Верещук.

Вона також закликала парламент якнайшвидше розглянути та підтримати документ після того, як його зареєструють у ВР.

Читайте також: Понад 50% ветеранів хотіли б відкрити власну справу - Мінреінтеграції

Третій важливий крок у цій сфері стосується помічників ветеранів. За словами Верещук, держава має знайти оптимальну та ефективну модель цієї ініціативи.

«Якщо ми так будемо формувати свою політику, то уже невдовзі ці зміни, ці покращення відчують люди, наші ветерани», переконана урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, найближчим часом Верховна Рада має розглянути законопроєкт про ветеранське підприємництво у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-