В Україні 41% людей допускають, що можуть стати ветеранами у майбутньому

В Україні 41% людей допускають, що можуть стати ветеранами у майбутньому

Опитування
Укрінформ
В Україні 41% людей допускають, що можуть стати ветеранами в майбутньому, 53% - протилежної думки.

Такі результати загальнонаціонального опитування «Образ ветеранів в українському суспільстві», які були презентовані в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Сьогодні 41% говорять про те, що можуть стати ветеранами. Це не означає, що вони готові йти служити в армію. Вони допускають цю думку, бо, як ми бачимо, зростає й кількість респондентів, які говорять про те, що війна буде довгою", - сказав заступник директора Соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів.

53% - протилежної думки.

Найчастіше про можливість стати ветераном говорили мешканці західних регіонів, наймолодші респонденти, чоловіки, ті, хто має родичів та близьких, котрі воювали з 2014 року та воюють зараз.

Згідно з дослідженням, 55% опитаних зазначили, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях на території України з 2014 до 2021 року. Крім того, 70% мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Також 76% опитаних вважають, що суспільство сьогодні поважає ветеранів. Протилежну думку мають 18% респондентів.

Читайте також: В Офісі Омбудсмена пояснили, як отримати УБД добровольцю

Опитування проведено з ініціативи «Українського ветеранського фонду» Міністерства з питань ветеранів України. Профінансовано Соціологічною групою «Рейтинг». Термін проведення дослідження: 2-5 березня 2024 року.

Було опитано 1000 респондентів віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та сходу України, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 3,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-