У НАЗК заявили, що надійшло вже близько третини декларацій за 2023 рік

У НАЗК заявили, що надійшло вже близько третини декларацій за 2023 рік

Укрінформ
До Реєстру НАЗК уже надійшло майже 238 тисяч декларацій за 2023 рік, що становить близько третини від очікуваного обсягу.

Про це повідомила керівник Управління проведення повних перевірок Національного агентства з питань запобігання корупції Юлія Кулікова в інтерв'ю Українському радіо, передає Укрінформ.

"За тими кампаніями, які завершилися за 2021-2022 рік, до Реєстру подано майже 1,3 мільйона декларацій. І вже за 2023 рік подали майже 238 тисяч декларацій, а це близько третини. Але кампанія декларування триває, ще два тижні декларанти мають для того, щоб подати декларації", - сказала Кулікова.

Вона нагадала, що кампанія декларування за 2023 рік завершується 31 березня. Згідно з законом для певних категорій декларантів було відтерміновано обов'язок подавати декларації на 90 днів після завершення чи скасування воєнного стану. Йдеться про військовослужбовців, осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, декларантів, які виконують повноваження в зоні активних бойових дій, членів їхніх сімей, а також членів ВЛК, МСЕК, ЛЛК, ЛКК.

"Окремі декларанти взагалі втратили статус – це величезна кількість посадовців, юридичних осіб публічного права", - додала фахівець.

Читайте також: Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК

За її словами, для кампаній, які будуть припадати на воєнний стан, на законодавчому рівні визначена також можливість не вказувати в декларації повну адресу одного об'єкта нерухомості за кордоном, де фактично проживають члени сім'ї декларанта. Але після завершення воєнного стану декларанти матимуть обов'язок подати декларацію з повними даними про адреси перебування їхніх членів сім'ї за кордоном. "Це важливий аспект, він новий і діє тільки під час воєнного стану", - зауважила Кулікова.

Як повідомлялося, з 8 березня у Дії запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-