Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК

Держслужбовцям спростили подання декларацій до НАЗК

Укрінформ
Державним службовцям, які мають подавати до НАЗК декларації з даними про членів родини, зможуть збирати інформацію через «Дію».

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Запустили нову послугу в «Дії» для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї. Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер - кілька кліків у «Дії», - йдеться в повідомленні.

Щоб отримати необхідні дані, користувач з порталу НАЗК має надіслати запит члену сім’ї в «Дію». Член сім’ї підтверджує запит у застосунку. Далі НАЗК збирає інформацію з реєстрів про такого члена сім’ї, його активи й доходи з державних реєстрів та передає її в особистий кабінет декларанта в Реєстрі декларацій у «Дані для декларації».

Читайте також: Народного депутата підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже ₴25 мільйонів

Федоров наголошує, що це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації спростило функціонал порталу «Дія» для оформлення субсидії. Послуга доступна для тих користувачів, хто оформлюватиме субсидію вперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-