Народного депутата підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже ₴25 мільйонів

Народного депутата підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже ₴25 мільйонів

Укрінформ
Чинному народному депутату України оголосили підозру в недостовірному декларуванні криптовалюти на 24,6 млн гривень.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"31 січня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що дії фігуранта кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Співголову фракції «ЄС» підозрюють у недостовірному декларуванні

Як встановили правоохоронці, у 2020 році народний депутат задекларував криптовалюту, яка начебто належала йому ще з попереднього року.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав – усі транзакції з придбання віртуальної валюти були здійснені громадянами іншої держави, жодним чином із фігурантом не пов’язаними.

Викриття та розслідування злочину відбувалося за процесуального керівництва прокурорів САП детективами Національного антикорупційного бюро за співпраці з компетентними органами Сполучених Штатів Америки в межах міжнародної правової допомоги.

За даними Центру протидії корупції, оприлюдненими в Телеграмі, підозрюваним є народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Маріковський.

Читайте також: Суд арештував $1,5 мільйона криптоактивів ексголови Держспецзв’язку

Як повідомляв Укрінформ, у депутата Рівненської обласної ради, заступника голови офісу "Лісів України" виявили незадекларовані статки на мільйони доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-