Співголову фракції «ЄС» підозрюють у недостовірному декларуванні

Співголову фракції «ЄС» підозрюють у недостовірному декларуванні

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро повідомили народному депутату про підозру щодо внесення завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба САП, передає Укрінформ.

«За дорученням керівника САП прокурор за участю детективів НАБУ повідомив про підозру у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік ще одному чинному народному депутату... Оскільки місцезнаходження нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загальна сума незадекларованих парламентарієм відомостей становить майже 6,3 млн грн.

Зокрема, за даними САП, до виправленої декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому та його дружині двоповерхове житлове приміщення та паркомісце, які розташовані у Іспанії, загальною вартістю 190 тисяч євро, а також про наявність грошових активів у розмірі 1 657 доларів, що були розміщені на рахунках в одному з українських банків.

Дії фігуранта кваліфіковані за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 ККУ (у редакції Закону № 1074-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування»).

Своєю чергою у Національному антикорупційному бюро уточнили, що йдеться про двоповерхове житлове приміщення та паркомісце в Іспанії, у провінції Аліканте.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за публікаціями журналістів програми «Схеми».

Читайте також: Приховав оренду житла і «помилився» у статках: народному депутату оголосили підозру

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції у квітні 2021 року підтвердило інформацію з розслідування «Схем», що співголова фракції «Європейська солідарність» Артур Герасимов разом із дружиною володіє двоповерховим маєтком в іспанському місті Хавеа (провінція Аліканте) з 2013 року і не вказав його у декларації.

У своїх поясненнях народний депутат зазначив, що подарував будинок матері, проте, за даними НАЗК, ця угода не була належним чином оформлена.

Відповідно до поданих депутатом документів, кадастрова вартість цього будинку на момент придбання у 2013 році становила близько 35 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-