Приховав оренду житла і «помилився» у статках: народному депутату оголосили підозру

Приховав оренду житла і «помилився» у статках: народному депутату оголосили підозру

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру в декларуванні недостовірних відомостей чинному народному депутату.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба САП, передає Укрінформ.

«14 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП та детектив НАБУ повідомили про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 ККУ (у редакції, чинній до 21.07.2021)», - зазначається у повідомленні.

Досудове розслідування, яке було розпочато за матеріалами НАЗК, встановило, що нардеп у декларації за 2020 рік не вказав квартиру у столиці, яка була у нього в користуванні, а також неправильно зазначив суму наявних на його банківських рахунках грошових активів.

Читайте також: У Раді працюють над відновленням е-декларування з 1 квітня

Як уточнюється, загалом фігурант не задекларував майна на загальну суму понад 3,7 млн гривень, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги пп. 2, 3 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Як повідомлялося, 14 жовтня у САП поінформували, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в недостовірному декларуванні народному депутату, яка не вказала дві квартири у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-